Одобрението към ЕС расте в Южна Европа и спада в Германия


Хората от Южна Европа са подобрили отношението си към Европейския съюз, но не и германците. Това става ясно от социологическо проучване, цитирано от Ройтерс. Нагласите във Франция, Великобритания и Полша като цяло са стабилни на равнища съответно от 55, 51 и 72 процента, но в Германия, най-голямата икономика в съюза, одобрението е спаднало на 58 процента от предишните 66.

  Първите дипломати на Великобритания, Италия и Европейския съюз, Филип Хамънд, Паоло Джентилони и Федерика Могерини, са имали в Брюксел необявена среща с колегата им от международно признатото правителство на Либия Мохамед ад Даири, предават агенции, позовавайки се на Европейската комисия. По време на разговорите са били обсъдени въпроси като нуждата от споразумение за съставяне на правителство на националното единство в Либия, а също и усилията за справяне с миграцията и тероризма.

  Европейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите представя днес годишния си доклад за употребата на дрога в ЕС, Норвегия и Турция. Миналата година Центърът отчете нарастващо усложняване на проблема с наркотиците в Европа, в същото време беше констатирано запазване на общата тенденция на намаляване на смъртните случаи в резултат на употребата на наркотици.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!