Европа преди новините: Социалните предприемачи като двигател за образователна промяна

Снимка: europarl.bg

Конференция под този надслов събра в Дома на Европа в София млади хора от Танзания, Дания, Литва и България. Изключително големият интерес към събитието изненада дори организаторите. Събитието се провежда в рамките на „Европейската година за развитие” и се организира от фондация Reach for change в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия у нас. Смисълът на проявата и идеята за развитие отдолу нагоре в образователната сфера представиха с встъпителни думи Теодор Стойчев, изпълняващ длъжността ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент, евродепутатът Ева Паунова във видеобръщение, Ани Салич - посланик на програма „Промяната” и Юрий Вълковски от фондация Reach for change.
Своите проекти пред публика на различна възраст и журналисти представиха Фараджа Ниланду от Танзания, Мартин Екснер от Дания, Николета Попконстантинова от България и Нериус Бювидас от Литва.

Фондация Reach for change подкрепя социални предприемачи от 16 държави на три континента от 2010 година. В България фондацията в партньорство с Нова Броудкастинг груп организира конкурса за социални предприемачи Промяната, който е отворен за кандидатстване до 30 юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!