Прогноза на Guardian: Ще има нов компромис за Гърция


По един или друг начин, дълговете на Гърция ще бъдат опростени, прогнозира  експертът Нилс Пратли на страниците на Guardian.
Това  е било  твърде лесно да се забрави и да не се коментира, след като, по думите му, евроциркът обикаляше между Атина, Берлин, Брюксел и Рига през последните седмици и месеци. Разговорите се концентрираха върху поставянето на срокове за освобождаването на последните 7.2 милиарда евро траншове от предишната програма за помощ.
Разбира се, реформите, изисквани от Гърция ще бъдат изключително важни в поставянето на новата рамка за следващия пакет помощи. Но дори да бъде постигнато споразумение по основните теми като бюджетни съкращения, пенсионна реформа и програми за приватизация, ще бъде доста оптимистично да се смята, че финансите на Гърция стоят на пътя на дългосрочната стабилност.
С други думи, според финансовите пазари доброто решение за тази седмица е на практика постигането на нов компромис. Дългът ще остане голям проблем. А политическите препятствия от Германия до Естония и Испания изглеждат по-големи от всякога“, заяви  Нилс Пратли пред Guardian

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!