Откриха два нови центъра в семейството на „Europe Direct“

Мрежата от центрове „Europe Direct“ обхваща всички страни от Европейския съюз. В България те са известни под името европейски информационни центрове "Европа Директно".

Броят на офисите нарасна на 17, след като към семейството на “Европа директно” се присъединиха Видин и Хасково.

Oсновната цел на европейските информационни центрове е да свързват Европейския съюз и неговите граждани на местно ниво. Първите такива офиси са създадени през 2005 година, когато Европейската комисия осъзнава нуждата от междинно звено, което да запълни нарастващата пропаст между гражданите и сложния език на Брюксел, обясни Константин Стоянов – координатор на “Европа директно” в Стара Загора.

Офисите на Европа директно целогодишно организират разнообразни събития и информационни кампании, касаещи както живота в Европейския съюз, така и местни проблеми. Няколко са начините, по които може да се свържем с консултант от мрежата на „Европа директно“. Това става на място в офисите, на електронната поща или на централизирания номер 00 800 6 7 8 9 10 11, на който може да изберете всеки един от официалните езици в Европейския съюз.

Действащите в момента центрове на “Европа директно” са над 500 в целия Eвросъюз. Интересът към тях нараства, което налага и постоянното им обновяване. Всяка година към мрежата „Europe Direct“ се отправят над 1 милион запитвания от граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!