Инициативата "Алианс за младежта" отчете конкретни резултати


Може ли борбата с безработицата да бъде успешна кауза? Тази тема разискваха през седмицата участниците в конференция в Брюксел, посветена на резултатите от първата година на инициативата "Алианс за младежта". Организатор на форума бе българският евродепутат Ева Паунова.

За "Събота 150" тя сподели, че е подкрепила инициативата, не само заради важността на този сериозен за ЕС проблем - младежката безработица, но и заради факта, че 200 партьнорски компании са обединили усилията си в алианс, който има за цел да се справи с проблема с младежката безработица в цяла Европа.
 За по-малко от година инициативата отчита и първи конкретни резултати, отнасящи се до намерението на компаниите, включени в "Алианс за младежта"  да започнат работа със законодателите и образователния сектор. Целта на това партньорство е младите хора да бъдат подпомогнати в развитието на  уменията им за връзки с бизнеса и намирането на работа, каза Ева Паунова. Тя съобщи още, че целта на инициативата е за 3 години да се създадат 100 хиляди работни места за млади хора в Европейския съюз.
Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!