Британски депутати настояват за реформи в ЕС


Над 50 депутати от консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън обявиха, че са готови да се включат в кампания за излизане на страната от ЕС, ако не бъдат извършени радикални промени в блока, предаде Ройтерс. Вчера депутатите формираха нова политическа група, наречена "Консерватори за Великобритания", която ще подкрепя усилията на Камерън за реформи, но ако не бъдат постигнати значителни промени, ще настоява за излизане от Съюза.

Същевременно премиерът даде да се разбере, че няма да толерира различно мнение, като предупреди министрите, че ще трябва да подкрепят стратегията му или да напуснат правителството. Камерън е уверен, че ще успее да постигне споразумение, което ще му позволи да препоръча на британците да гласуват на предстоящия референдум за оставане в блока.
 
Предложението на кредиторите към Гърция не е ултиматум и възможност за преговори има. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на срещата на Г-7 в Германия, съобщават информационните агенции. В края на миналата седмица гръцкият министър-председател Алексис Ципрас определи предложението на кредиторите за сделка за дълга на Гърция като "безразсъдно" и обясни, че Атина не може да го приеме.
Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!