Германия критикува поведението на Гърция в преговорите с кредиторите


Германският вицеканцлер Зигмар Габриел предупреди Гърция, че Европа губи търпение в момент, когато Атина се стреми да постигне договор с международните кредитори.
Искаме да помогнем на Гърция и да я задържим в еврозоната. Не само времето обаче изтича, изчерпва се и търпението на европейските страни, пише Габриел в коментар за вестник "Билд".  
Той остро критикува преговорния процес, като отбелязва, че гръцкото правителство е на път да проиграе бъдещето на страната си, както и на цяла Европа.

Британският премиер Дейвид Камерън е изправен пред първото си трудно противопоставяне в Камарата на общините само пет седмици след парламентарните избори. 50 от неговите депутати ще се опитат да прокарат промени в правилата за референдума за европейското членство на Великобритания, съобщава в. "Телеграф". Поправките предвиждат правителството да не публикува проевропейски доклади в навечерието на вота и да не насрочва други избори за същия ден.

Дейвид Камерън призовава останалите лидери от Европейския съюз да подкрепят неговите миграционни реформи, за да спре изтичането на мозъци от страните им, отбелязва още изданието. Нетната имиграция във Великобритания миналата година е надхвърлила 300 000 души, а основен фактор за това е масовата емиграция на работници от еврозоната.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!