ЕК подготвя реформа на корпоративното данъчно облагане


Европейската комисия представи План за действие за цялостна реформа на корпоративното данъчно облагане в ЕС, съобщават световните агенции. В документа са набелязани инициативи за преодоляване на проблемите с избягването на данъчно облагане, за осигуряване на устойчиви данъчни постъпления и за укрепване на единния пазар в помощ на предприятията. Взети заедно, тези мерки значително ще подобрят средата за корпоративното данъчно облагане в ЕС, допринасяйки за повече справедливост и ефикасност и правейки я по-благоприятна за растежа. 

Около 70%  от словаците са против страната им да приеме имигранти от Северна Африка и Близкия изток, сочи публикувано  допитване, цитирано от  Франс прес.По този начин анкетираните отхвърлят квотата от 785 мигранти, предложена на Словакия в план на Европейската комисия за преразпределяне на мигрантите между страните от ЕС.
  Словаците по принцип трудно приемат различното. Те се боят от имигрантите, които биха донесли различна култура и религия и се страхуват също от покачване на престъпността, обясни Катарина Файнорова, юрист в Хюман райтс лийг, една от 16-те словашки НПО, които тази седмица подписаха отворено писмо до правителството с молба да е по-гостоприемно към

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!