ЕС ще продължи санкциите срещу Крим


Министрите на икономиката и финансите на страните-членки на Европейския съюз ще продължат санкциите срещу Крим, приемайки без да бъде обсъждано съответното решение на Съвета на Евросъюза, съобщи за РИА Новости европейски дипломат.
В графика на министерската среща е предвидено да се вземе решение за промени в документа, чрез който по-рано Европейският съюз въведе санкции срещу Крим и Севастопол.

Бившият френски президент Никола Саркози сравни притока на мигранти в Европа с голям теч на вода и разкритикува
предложенията на Европейската комисия за разселване на търсещите убежище между страните членки, предаде Франс прес.  Няма пари, няма работни места, няма жилища, но от Европейската комисия измислиха нещо, за което си мислят, че е решение на проблема с имиграцията и то не е да я намалят, а да я разпределят, заяви Саркози пред симпатизанти на партията си, събрали се в Ил-Адам в района на Париж.   
  Европейската комисия предложи на страните членки да си разпределят 40 000 еритрейци и сирийци, кандидатстващи за убежище и пристигнали в Италия и Гърция, както и да приемат още 20 000 сирийски бежанци извън Европейския съюз.
Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!