Предлагат промени в регионалната политика на ЕС по отношение на градовете


[/module
Международна конференция „Градското измерение на политиките на ЕС“ ще се проведе на 1 юли, от 10 ч. до 13 ч., в София. Събитието е  организирано от Информационното бюро на Европейския парламент. То цели да представи проектодоклада на Европейския парламент за предстоящите промени в регионалната политика на Европейския съюз по отношение на градовете. Специални гости ще бъдат докладчикът по темата, социалдемократът Керстин Вестфал от Германия, и председателят на комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова от либералния алеанс. Събитието ще се излъчва онлайн на сайта на Информационния център на Европейския парламент у нас.
Държавен фонд "Земеделие" изплати субсидии на стойност почти 538 500 лева за реализация на седем проекта на местни инициативни рибарски групи. Финансирането е по мярка "Развитие на рибарските области" по Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство" в изпълнение на местни стратегии за развитие. Сред финанираните проекти са екоучилище в Каварна, спортна площадка в село Шкорпиловци, реставрация и консервация на сграда в археологически резерват "Античен град Аполония".

На 30 юни, вторник, от 11 до 12 ч., Информационното бюро на Европейския парламент в България ще организира Facebook и Twitter чат с евродепутата Ангел Джамбазки на тема „Европейско бъдеще за Западните Балкани“. Ангел Джамбазки ще отговаря на вашите въпроси, свързани със следните теми: ситуацията и бъдещето на бившата югославска република Македония; етническият мир на Западните Балкани; евроинтеграцията на страните от Западните Балкани; ролята и въздействието на Русия в региона. Евродепутатът Ангел Джамбазки ще отговори лично на въпросите, зададени преди или по време на обявения час, на 30 юни. След края на интернет разговора, на Facebook страницата на Информационното бюро ще бъде публикувано обобщение на дискусията, включващо най-често задаваните и интересни въпроси, както и получените отговори. Това е четвъртият от поредицата чатове #еврочат, които Информационното бюро организира с българските членове на Европейския парламент с цел да информираме гражданите по значими европейски теми.
опейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!