Марк Рюте: Гърция ще изпадне в още по-сложна ситуация, ако не се ангажира с реформи


Само с чудо може да се предотврати излизането на Гърция от еврозоната, каза премиерът на Нидерландия Марк Рюте след срещата на лидерите от еврозоната.
Ако гръцкото правителство не представи ясни предложения за реформи и намаляване на разходите, страната ще се окаже в още по-сложна ситуация от настоящата, според холандския премиер.

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас ще направи изявление пред Европейския парламент в Страсбург.  На Гърция е даден последен шанс да убеди кредиторите си за споразумение по дълга на страната. Гръцкият премиер Алексис Ципрас има срок до неделя да започне финансови реформи, иначе страната е заплашена от излизане от еврозоната и банкрут, пише Daily express .
„Не можем да пренебрегнем черния сценарий, ако няма споразумение с Гърция до неделя“, каза пред журналисти председателят на Европейския съвет Доналд Туск. През следващите два дни гръцките банки може да започнат да изпитват недостиг от пари в наличност, ако правителството не сключи спешно споразумение за възобновяване на финансовата помощ с международните кредитори, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с гръцката финансова система.


Още европейски новини:  
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!