Повечето гърци смятат, че няма друга алтернатива на споразумението с кредиторите


Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум предупреди, че Европа изчерпва разбирането си спрямо Гърция, предаде Ройтерс.
  Той добави, че ако в останалите 18 страни от еврозоната имаше референдуми относно гръцката криза, от тях щеше да стане ясно, че хората нямат желание да дават на Гърция повече пари. Според него, ако в останалите 18 страни от еврозоната имаше референдуми дали да се дадат повече пари на Гърция, резултатът от тях щеше да бъде много по-негативен от 60-те процента, обявили се срещу предложенията на кредиторите на референдума в Гърция на 5 юли.

Около 51 процента от гърците вярват, че споразумението за трети спасителен план за Гърция е положително нещо, предаде Ройтерс, като се позова на допитване до общественото мнение, публикувано в гръцкия вестник "Вима".
Според допитването  на института Капа ризърч 72 процента от анкетираните казват, че няма друга алтернатива от споразумение с кредиторите.
Международният валутен фонд смята, че европейските кредитори на Гърция ще трябва да предоставят много повече от преценената помощ, за да стабилизират финансовото състояние на страната. Европейският съюз трябва ще трябва да избира между драстично увеличаване на сроковете за връщане на дълга или опростяване на гръцкия дълг, предаде агенция франс прес.
Още европейски новини:  
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!