Доналд Туск: По споразумението с Гърция има много подводни камъни

Доналд Туск
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Споразумението между европейските кредитори и гръцкото правителство, постигнато на 13 юли, не дава достатъчно гаранции за следващите години и още това лято може да има нова среща на върха на еврозоната по гръцкия проблем. Такава възможност допусна председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за френския вестник "Монд". Според него, засега споразумението работи, но процесът е труден и има много подводни камъни.

Днес Съветът на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси ще решава дали да одобри спешния заем за Гърция в размер на 7 милиарда евро.

Възнагражденията за труд в Швейцария са най-високите в Европа. Това сочи проучване на Федералната статистическа служба, цитирано от Франс прес. На следващите две места се нареждат Норвегия и Дания.

През 2010 година служител на пълно работно време в промишления сектор или в услугите в Швейцария е разполагал средно с брутна годишна заплата, равняваща се на 63 549 евро, което е 13 пъти повече в сравнение с получаваното от български работник. Размерът на заплата в Швейцария обаче е повлиян от силния курс на швейцарския франк, отбелязва службата. Очаквано най-ниски са възнагражденията в България и Румъния.

Още европейски новини:  
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!