Великобритания - с най-голям принос в Европейския фонд за стратегически инвестиции

Автор:


Великобритания е внесла около 8 и половина милиарда евро в Европейския фонд за стратегически инвестиции, който беше създаден с цел изпълнение на европейския инвестиционен план на стойност 315 млрд. евро. С тази вноска Великобритания става страната с най-значителен принос за осигуряване на средства във фонда. Инвестиционният план, оповестен от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, бе сред ключовите европейски инициативи в периода на създаване на настоящата Европейска комисия. Планира се тези средства да бъдат използвани за рестартиране на икономиката на страните - членки на ЕС.

Европейската комисия препоръчва въвеждане на задължително постоянно присъствие на двама души в пилотските кабини на самолетите по гражданските линии. Препоръката се съдържа в доклад след катастрофата на самолет на Джърмануингс по-рано тази година, свален умишлено от един от пилотите. Освен това еврокомисията  препоръчва всички граждански пилоти да преминават оценка от психолог преди да бъдат назначени на работа.
Друга препоръка е авиокомпаниите да извършват внезапни проверки за алкохол и наркотици на членовете на екипажите. Предлага се и въвеждането на строга  програма за работата на авиомедицинските комисии. Друга препоръка на Брюксел е въвеждането на база данни в евросъюза от оценките на тези комисии.

Преговорите по договора за свободна търговия между Европа и САЩ трябва да бъдат ускорени тази есен. Това заяви европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом пред германския вестник "Ханделсблат
Ще направим всичко възможно, за да може до следващото лято да имаме рамков договор, който да е получил политическо одобрение, обясни комисарят.
Преговорите по договора бяха забавени пред последни месеци заради обществено недоволство.
Те започнаха преди две години, като първоначалната цел беше да приключат в края на тази година.

Още европейски новини:  
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!