В сезона на отпуските: полезни съвети за пътуване в чужбина


Като граждани на общността, всички ние, имаме права при пътуване, които малко от нас знаят и отстояват. Когато пътувате например, без значение за коя страна и как се придвижвате– с кола, самолет или по вода, вие сте уязвими. В този момент носите целия си багаж, лични документи и кредитни карти, а при пристигане в чуждата страна, често ще попаднете на хора, готови да Ви „помогнат”. „Именно затова е хубаво да вземете предпазни мерки, които биха Ви спестили много проблеми по време на Вашето пътуване“- категоричен е Петър Петров от Представителството на Европейската комисия в България, който съветва, как да реагираме при проблемни ситуации.

Защитата ни като потребители в рамките на ЕС е гарантирана от европейското законодателство, което бе променяно няколко пъти през последните години. Една от новостите е Директивата за пакетните почивки. „Статистиката показва, че около 23 % от всички европейци, които пътуват, предпочитат пакетните почивки, както е досега. Но, други 23 % от пътуващите, купуват персонализирани почивки,  т.е. те сами правят комбинирани пътувания“-коментира Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център- България.

Актуални новини: Европейската асоциация на агенциите по комуникации връчи годишните си награди за социални маркетингови и рекламни кампании . Престижното отличие - Евродепутат за 2015 г, социална  на кауза, бе присъдено на Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП, за силния й ангажимент и продължаваща работа за борба с насилието срещу жените.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!