През август се очаква резултат от преговорите за поредния спасителен план за Гърция


Гръцкият парламент прие втория пакет от реформи, необходими за започване на преговорите с международните кредитори, съобщават информационните агенции. С 230 гласа депутатите одобриха предложените промени в гражданско-процесуалния кодекс, насочени към продължаващите твърде дълго процеси, мерки за продажба на търг на недвижими имоти на длъжници по ипотечни кредити, както и интегриране в гръцкото законодателство на директивите на Европейския съюз за оздравяване на финансовите институции.


Според министъра на финансите Евклидис Цакалотос приетите закони дават възможност жизнено важните преговори с кредиторите за третата спасителна програма за Атина да започнат още в петък. Очаква се преговорите да приключат до 20 август.

Европейската централна банка реши отново да вдигне тавана за спешните заеми, давани на гръцките банки, предаде агенция Блумбърг. Позовавайки се на банкови източници, германският в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" уточнява, че гръцките кредитни институции ще получат 1 милиард евро допълнителни спешни заеми. Така таванът на Механизма за спешна ликвидност за гръцките банки достига 90,5 милиарда евро.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!