Естонски министър предложи контрол над пристанищата в Сирия и Либия с мандат на ООН


Една от възможните мерки за борба с нелегалната имиграция от Африка в Европейския съюз е контрол над пристанищата на Сирия и Либия, заяви естонският министър на вътрешните работи Хано Певкур, цитиран от ТАСС. Той посочи, че за това ще е необходим мандат от ООН, който да разреши достъп до териториалните води на трети страни. Според него това би позволило военни кораби от Евросъюза да унищожават плавателни съдове на трафиканти на хора.

Според министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън, страната се е концентрирала прекалено много в търговията с Европа, игнорирайки незаслужено азиатските държави, пише вестник The Independent.
„Все още продаваме повече на Унгария, отколкото на Индонезия, въпреки че населението на Индонезия е 25 пъти по-голямо, каза Дейвид Камерън преди да замине на посещение в Югоизточна Азия.

В гръцката столица утре ще започнат технически преговори между правителството на страната, международните кредитори от Европейската централна банка, Международният валутен фонд, Еврокомисията, както и Европейския стабилизационен механизъм (ESM), предаде РИА Новости.
 18 август се разглежда като оптимална дата за приключване на преговорите и дотогава да се състави ново кредитно споразумение за Гърция и за банките.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!