Предстоят преговори на високо равнище между ЕС и Иран


Иран и Европейският съюз са се разбрали да започнат преговори на високо равнище, съобщи външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф след срещата си с върховния представител на Европейския съюз по въпросите за външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, предаде УНИАН.
Преговорите ще започнат в най-скоро време и ще се включват теми,  свързани с енергийното сътрудничество, човешките права, борбата с тероризма и регионалните въпроси, каза Зариф на съвместна пресконференция с Могерини. Той също така призова САЩ да изпълнят своята част от споразумението за ядрената програма на Техеран като го ратифицират, за да отстранят недоверието от страна на иранския народ.

Според финансовия министър на Великобритания Джордж Озбърн Лондон трябва да подобри отношенията си с Брюксел, за да убеди британците, че оставането в Европейския съюз е за добро, пише Belfast Telegraph. През следващата година е предвиден референдум за бъдещето на Великобритания в Европейския съюз.
Според неговата визия в Евросъюза трябва да се даде „по-голяма роля“ на националните парламенти при определянето на законите и регулациите в обединението.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!