ЕП обобщава най-популярните теми в дейността си в социалните мрежи


Пресцентърът на Европейския парламент съобщи, че правата на жените и техният достъп до образование, както и свободата на движение в Европейския съюз са били най-харесваните теми на страницата на Европейския парламент във Facebook през първите шест месеца на 2015 г. Обръщенията на носителките на наградата „Сахаров“ Хаува Ибрахим и Малала Юсуфзай по повод 8 март са получили най-много одобрения. Призивът на г-жа Ибрахим за подобряване  възможностите на момичетата да учат е харесан от повече от 100 000 души и стана най-успешният пост, публикуван на страницата във Facebook. Грамотността сред жените бе тема на второто по популярност съобщение на страницата на Парламента в социалната мрежа. Посланието на младата пакистанка Малала Юсуфзай в пленарната зала, разпространено в навечерието на 8 март, било харесано от повече от 30 000 души.
   Споразумението от Шенген за свободно трансгранично придвижване отбеляза 30-тата си годишнина през юни. Съобщението по този повод бе харесано от близо 30 000 почитатели. Всяка година европейците правят над 1 милиард 250 милиона трансгранични пътувания в страните-членки на споразумението.

Лятната почивка дава повод за равносметка на свършеното до този момент и за очертаване на насоките, в които дейността да продължи наесен. Facebook е една от първите социални мрежи, към които  Европейският парламент се е присъединил преди европейските избори през 2009 г. До момента страницата е харесана повече от 1 милион и 800 хиляди пъти. През март, присъствието на Европейския парламент в социалните медии се разрастна и откри своя страница и във форума за дискусии Reddit, така наречената „предна страница на Интернет“.
Европейският парламент поддържа профили в повечето големи социални мрежи, сред които са Pinterest, LinkedIn и Instagram. В онлайн дейността си Европейският парламент се ръководи от желанието да използва възможностите на социалните медии, за да включи максимален брой европейци в разговора, подчертават още от пресслужбата.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!