Германия и Франция искат още информация за плановете на Гърция преди поредната помощ


Представител на германското правителство е заявил, че Берлин и Париж се нуждаят от повече информация за плановете на Атина да приватизира част от гръцката икономика преди да одобрят третия пакет от помощи за страната.
По думите на заместник-министъра на финансите Йенс Шпан, 400 страници от черновата на споразумението между Гърция и кредиторите широко отразяват съгласието между Атина и европейските лидери, постигнато през юли. Той е отбелязал обаче, че Германия и Франция все още се опитват да уточнят ключови моменти и се надяват да получат отговори на срещата на финансовите министри от еврозоната тази седмица.
Шпан е заявил още, че двете държави са подготвили общо предложение между Франция и Германия, но без да предостави повече подробности.

Русия ще забрани вноса на определени храни от Украйна от 2016 година, ако споразумението за икономическо асоцииране между Киев и ЕС влезе в сила, съобщи руският премиер Дмитрий Медведев. Днес Русия добави Албания, Черна гора, Лихтенщайн и Исландия към списъка със страни, от които забранява вноса на храни в отговор на западните санкции, свързани с украинската криза.

Общата сума на инвестициите от ЕС в китайската икономика възлиза на 4,5 милиарда долара за първите 7 месеца на годината, което е растеж от 18,4 на сто, се посочва в документ на китайското министерство на търговията.  Сферата на високите технологии и производствените активи са останали привлекателни за чуждестранните инвеститори, се казва в документа.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!