Младежки Екип Европа предлага нови възможности на младите хора в България

От средата на юли представителството на Европейската комисия в България стартира конкурс за участие в проекта Младежки Екип Европа.
Чрез национален конкурс, посветен на 2011 – Европейска година на доброволчеството, през февруари 2011 година за първи път в България е създаден екип от активни студенти – обучаващи се в бакалавърски, магистърски или докторски програми, които имат познания за ЕС и доброволческо желание да участват в разнообразните комуникационни дейности на Европейската комисия в България и на информационната мрежа Европа Директно в България. Общият брой на участниците в този екип до момента е над 100. Средната възраст на участниците обикновено е между 20-23 години.

Студентите участват в рамките на една година от включването си в екипа и в други инициативи на ЕК. Те са доброволци, които участват в различни инициативи на ЕС като доброволци. Изнасят лекции и презентират теми пред разнообразна публика. Участват в обучения, обучителни семинари, информационни турнета, изложения, изложби, дебати и дискусии.

Срокът за подаване на документи изтича на 06.09.2015 г. Участниците в конкурса трябва да са над 18 години и да са студенти в български университети: бакалаври, магистри или от докторантски програми. Още по темата разяснява Людмил Вълков от отдел „Информация и комуникация“ към представителството на ЕК в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!