Евродепутатът Момчил Неков откри първия по рода си, мобилен офис в България


При засилен обществен интерес, в Стара Загора бе открит първият по рода си у нас, мобилен офис. Инициативата е на българския евродепутат Момчил Неков, с цел по бърз и лесен достъп на гражданите до полезната информация за европейските институции и възможностите, които им се предлагат.

 „В обществото се знае малко за Европейския парламент и в частност за работата на неговите членове, но всъщност, това е единствената институция, през която гражданите могат да влияят директно върху политическите процеси в ЕС. Затова, искам да чуя гражданите, техните предложения и искания, техните проблеми. Те са моят коректив и аз работя за тях“-думи на евродепутата Момчил Ненков, относно целите на мобилната приемна.

Екипът на мобилния офис ще бъде полезен на гражданите  с информация, свързана с възможностите, които европейските програми им предоставят. Чрез него  ще може да се осъществява  връзка и с представители на организации, работещи в земеделието, културата, образованието и спорта.

“Идеята е, след изборите, мобилната приемна да посети всеки по-голям български град или община“-каза още евродепутатът Момчил Неков. 

Новини от Европейския парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!