Само 30 минути физическа активност на ден могат да решат проблема с обездвижването


Всеки четвърти европеец е физически обездвижен, сочи проучване, проведено от Eвропейския център за икономика и бизнес изследвания.

Доц.Миглена Георгиева от Детската клиника в Университетската болница "Света Марина", специалист -  диететика и хранене посочва, че според проучване във Варна сред деца между 3 и 7-годишна възраст  близо 20 процента са с наднормено тегло. Доц. Георгиева заяви, че Европейската комисия  води дългосрочни политики по отношение на това да се реализират повече проекти , чрез които да се създват европейски регламенти, за да се ограничава заседналия начин на живот.
Проучването на Eвропейския център за икономика и бизнес изследвания сочи, че  половин милион европейци умират вследствие обездвижването. 30 минути умерена до интензивна физическа активност на ден може значително да подобри картината.

Най-новото изследване за обездвижването на "БГ бъди активен" сочи, че българите следват европейските регламенти и казват, че училището и университетите трябва да възпитават здравна култура сред подрастващите.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!