Евродепутатът Емил Радев е за спиране на нелегалната имиграция чрез центрове в трети държави


Българският евродепутат Емил Радев подкрепя засилването на граничния контрол, който да спира нелегалната имиграция към Европа.

Според него Европейският съюз трябва да създаде центрове в държави като Сърбия и Турция, в които да се определя дали мигрантите, реално бягат от конфликти или искат да имигрират единствено по икономически причини. По думите на евродепутата със сигурни външни граници ще бъде гарантирана националната сигурност.

Европейският парламент призова, в своята резолюция, за преразглеждане на Дъблинския регламент и ясен подход за миграцията чрез ефективно управление на външните граници, но като се гарантира свободата на движение в рамките на ЕС.

Според българския евродепутат от ГЕРБ, създаването на центрове в трети държави трябва да бъде подкрепено чрез ефективна политика на връщане на влезлите в Европа нелегални икономически имигранти.

Тази програма, отговорно приложена, ще намали потока от икономически имигранти към Европа.

"Приемането на общоевропейски списък на безопасни държави на произход ще ускори разглеждането на документите и ще улесни връщането на имигрантите", категоричен е Емил Радев. 

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!