Нов информационен център за европейски политики заработи във Видин

Новият информационен център "Европа Директно" заработи във Видин. В Центъра се предлага информация за правата на гражданите, приоритетите на ЕС, законодателството, политиките, програмите и възможностите за финансиране на проекти с помощта на европейските фондове.

"Новата придобивка за Видин е насочена към гражданите", каза Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България.
 
В Центъра "Европа Директно - Видин" предлагат разнообразие от информационни материали за ученици и учители.

Снимка"Услугите ни са безплатни, но експертите не могат да разрешават конкретни казуси. Можем да ви даден координати на конкретни европейски институции за разрешаването на конкретен проблем. Ако имате интерес към конкретна литература, свързана с Европейския съюз, можем да я поръчаме безплатно. Оповестяваме регулярно актуална информация за актуални покани за подаване на проектни предложения по различни европейски програми."- подчерта Лазаринка Андреева, координатор в Центъра.

Европейски информационен център "Европа Директно - Видин" организира конкурс за есе.

"Есето е на тема "Моята Европа". Могат да участват ученици от област Видин в различни възрастови групи. Есетата могат да се изпращат до 15 октомври. Ще има награди, които ще раздадем на 26 октомври."
- обясни Диана Тюркеджиева, управител на "Европа Директно-Видин".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!