Подготовката на България за председателството на ЕС през 2018-а година


Как върви подготовката за бъдещото председателство на България в Европейския съюз през 2018-та година?
Повод за проверката са срещите в София на Генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд с президента Росен Плевнелиев, с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на правосъдието Христо Иванов и с външния министър Даниел Митов, в качеството му на бъдещ председател на Комитета на министрите на СЕ.
По време на срещата между министър Митов и Торбьорн Ягланд на 12 октомври ще бъдат обсъдени приоритетите и инициативите в рамките на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ. Ще бъдат разгледани и актуални въпроси от дневния ред на Съвета на Европа, сред които бежанската и миграционна криза.

За едно друго важно председателство, което ни предстои - Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018-та година, ще говорим в следващите минути. Колко готови сме за него, каква подготовка предстои, какви са темповете?

Закъснява подготовката за председателството на България и в политически, и в технически план. Това каза председателят на УС на Европейския институт, бивш главен преговарящ за членството на страната ни в ЕС и бивш заместник- външен министър Владимир Кисьов.

 Цялото интервю на Т.Милушева можете да чуете в звуковия файл.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!