ЕС с напредък в намаляването на вредните емисии парникове газове


На конференцията в Париж в края на тази година се очаква световно споразумение за ограничаване на промените в климата след 2020 г. От самото начало Европейският съюз е сред лидерите в намаляването на емисиите на парникови газове, играе и  лидерска роля в хода на подготовката за Париж за постигането на глобално споразумение, приемливо за всички страни.

Официалната позиция на Съвета на ЕС за предстоящата среща беше приета в средата на септември. Еврокомисарят с ресор климатични промени Мигел Ариас Канете похвали напредъка от страна на световните правителства към постигане на глобално споразумение за вредните емисии газове.

Европейският парламент също  изпрати своя делегация от 15 депутати на климатичната конференция и  гласува позицията си за предстоящите преговори.

Ние смятаме, че Европейският парламент трябва да бъде в предните редици, за да гарантира успеха на конференцията, тъй като това е „битката на века“, заяви  евродепутатът Жил Парньо , който е авторът на позицията на ЕП.

Буквално дни преди тази "битка на века" какви са очакванията и възможните резултати коментира Георги Стефанов от Коалиция за климата.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!