Форум за възможностите и добрите практики в инвестициите и технологиите


Различни европейски политики за подпомагане на новосъздадените предприятия, на предприемачите и бизнес организациите в областта на иновациите ще бъдат представени на откриващия се днес в Брюксел редовен годишен конгрес на Европейската мрежа от бизнес и иновационни центрове. За това пише "Брасълс тайм мегъзин".
На фона на икономическите трудности в световен мащаб и нарастващия евроскептицизъм, конгресът и съпътстващите го срещи и дискусии ще се опитат да представят най-добрите практики в Европейския съюз. Еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу ще представи възможностите на регионалната и кохезионна политика за инвестиции, ще се дискутира трансфера на технологии, възможностите на трансевропейската мрежа ЕУРЕКА за пазарно-ориентирана изследователска и развойна дейност в промишлеността и други.
В мрежата, създадена от Европейската комисия преди повече от 30 години, членуват близо 150 консултантски иновативни и бизнесцентъра и над 100 други организации, които подкрепят растежа и развитието на предприемачеството и иновациите в малкия и среден бизнес.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!