Европейският парламент в Snapchat: Политиката в снимки


Snapchat е най-бързо развиващата се социална мрежа в днешно време, като всяка секунда в нея се препращат близо 8 800 снимки. Една трета от 200-те милиона потребители са в Европа и благодарение на открития през май профил на Парламента те имат възможност да опознаят по-отблизо европейската политика. Повечето потребители са на възраст под 30 години, което дава възможност на Парламента да се обърне директно към най-младите гласоподаватели и да им представи какво се случва в Брюксел и Страсбург.

ЕП основно публикува кратки материали със снимки и видеоклипове от по 10 секунди, за да даде възможност на хората да видят как тече животът в него.

Всеки петък се публикува обзор на седмицата с най-важните теми в ЕП, представени по необичаен начин. Освен всичко друго Snapchat е и възможност за разговор с Парламента.


Европейският съюз наскоро реши да сложи край на таксите за роуминг. Това наистина ли означава, че скоро ще плащаме същата цена, както у дома, когато използваме мобилния си телефон в друга страна-членка? Операторите няма ли да бъдат изкушени да увеличат своите цени на вътрешния пазар? На тези въпроси отговаря Гилермо Белтра, ръководител на правния и икономически отдел на Европейската организация на потребителите:

Краят на таксите за роуминг означава, на теория, че ще можем да използваме мобилните си телефони в друга страна от Европейския съюз за същата цена. Според правилата на блока обаче, вашата телефонна компания ще може да ограничава безплатното ползване на роуминг услугата. Например, като ви позволява роуминг само за няколко седмици или месеци годишно, или ви позволява да използвате само определен процент от нормалната ви месечна сума, когато пътувате. Имаме обещанието, че новата схема за роуминг ще влезе в сила на 15 юни 2017 година, но до тогава трябва да бъдат изпълнени определени условия.

Европейското право съдържа някои мерки, които ще предотвратят вдигането на цените на вътрешния пазар, каза още Белтра и добави, че Европейската организация на потребителите приветства новите правила като стъпка в правилната посока към една истинска Европа без граници.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!