Бизнес активността в еврозоната нараства с най-бързите си темпове от около 4 години насам

Бизнес активността в еврозоната нараства с най-бързите си темпове от 4 и половина години насам, пише  ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС. Изданието цитира данни от индекса Пи Ем Ай, който следи около 5 хиляди компании в рамките на страните от  валутния съюз. Проучването обаче показва, че въпреки добрите показатели, фирмите продължават да намаляват цените на стоките и услугите, докато разходите за влагане в производството нарастват едва, а стойността на основните пазарни продукти  пада още. Продължаващият дефлационен натиск ще засили очакванията, че Европейската централна банка ще обяви допълнителни монетарни стимули на срещата си в началото на декември.
Най-силен ръст в бизнес активността отбелязва Германия, докато в резултат от атаките в Париж, Франция е на другия полюс, пише  още ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС.

Голяма част от британците подкрепят излизането на страната от Европейския съюз, показва проучване на общественото мнение, изготвено за вестник  ИНДИПЕНДЪНТ. Около 52 на сто от хората са за т. нар. Брексит, докато 48 процента смятат, че Обединеното кралство трябва да  остане в общността. Това е първият път, когато традиционната анкета на изданието сочи превес на противниците на Евросъюза.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!