Нови проекти със социална насоченост във Видин



Пет проекта със социална насоченост ще се изпълняват в област Видин с началото на новата година. Ресурсът ще бъде осигурен от Европейския социален фонд. С това запознаха на среща от националната кампания "Заедно за съпричастността" експерти от Областния информационен център(ОИЦ) във Видин. Първият проект е за община Белоградчик, където ще бъдат обгрижвани 80 възрастни хора над 65 г., обясни Мариела Савкова, управител на ОИЦ Видин: 


"Грижа за нуждаещите е проектът в Белоградчик. Той стартира от януари 2016 година и е с продължителност до месец октомври 2017 година."
 


В Кула с личен асистент и домашен помощник от февруари на следващата година ще бъде помогнато на 85 потребителя.
"Равни възможности"ще стартират в Кула с основни услуги личен асистент и домашен помощник. Проектът ще стартира от февруари 2016 година с продължителност 20 месеца. 


В Брегово лични асистенти ще обслужват 110 потребителя от същата социално уязвима група. Ще стартира в началото на 2016 година до месец октомври 2017 година. 


Подобен е и проектът в Грамада, който обхваща 61 възрастни лица. "Подкрепа за социална интеграция и независим живот"- по него ще се предоставя помощ от лични асистенти за 20 месеца.

 
Петият проект за област Видин е в община Чупрене и е за 57 лица- "Възможности за независим живот на хора с увреждания и хора над 65- годишна възраст с ограничения в самообслужването". Продължителността на услугата ще е 18 месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!