Дни на Европейския парламент и European Master Class в Стара Загора

За пета поредна година Европейският Парламент - Информационното бюро в София, Европейската комисия - Представителството в България и Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора организираха Дни на Европейския Парламент в Стара Загора и пето издание на European Master Class. Събитието се проведе в дните от  30-ти ноември до 1-ви декември 2015 г.

Участие в събитието, чиято цел е да запознае ученици и подрастващи с дейността и основните функции на европейските институции, взеха и ученици от гимназия в Ямбол, което разшири мащаба на срещата.

В инициативата European Master Class – участниците  бяха запознати с работата и връзките между отделните институции в състава на Европейския съюз.

В рамките на симулационната игра „Парламентарна сесия на ЕП в Стара Загора“ участниците от European Master Class успяваха да затвърдят в дебати по актуална за ЕС тема наученото.

10 от най- изявените участници ще посетят Брюксел с помощта на евродепутата Ева Паунова през следващата календарна година. Те ще имат възможност на място да се запознаят с работата на европейските институции.

Повече за събитието от Константин Стоянов - Европа Директно – Стара Загора




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!