Конкурентноспособността на ЕС е акцент в изложба за иновации

Британската изложба за иновации, представена в София по време на скорошната визита на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, вече е отворена за посетители. Експонирана е в сградата на Британския съвет в София. Тя бе показана за пръв път на 4 декември в „София Тех Парк” по време на събитието GREAT Innovation Exchange, което събра британски и български компании, работещи в сферата на иновациите и науката.

Както е известно, Великобритания обяви пред Европейската комисия проект за реформиране на членството на страната в Европейския съюз. 

Сред предложенията за реформи са защитата на единния пазар за Великобритания и другите държави, които не са членки на Еврозоната, както и стимулиране на конкурентоспособността чрез намаляване на преките регулации.

Именно на постиженията при разработването на конкурентни проекти е посветена изложбата, разказва Гергана Йовова, ръководител на прес отдела на Британското посолство в България.

Експонатите включват сателит с размера на пакетче масло, който тежи само 180 грама, както и модел на нов клас двигатели, който ще позволи на самолетите да летят извън орбитата на Земята и ще съкрати времетраенето на полетите до Австралия на четири часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!