Солидарността като морален код на Европа. Трансграничната преносимост на онлайн съдържание и продажбите в интернет— ново право за потребителите в ЕС през 2017 г.


"Европейският съюз е пред риск за съществуването си и поддръжниците трябва да се борят за запазването му" – тревожните думи изрече председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, по повод миграционната криза. Според него, разделенията в Евросъюза, заради бежанската вълна, са много сериозни, но никоя страна не може да се справи сама с това предизвикателство, възможно е само единно решение на ЕС. Това решение може да бъде родено в единомислието и солидарни действия на ЕС.

„Солидарността като морален код на Европа“ –бе темата на проведен форум в Благоевград. Латинка Павлова разговаря с преподавателя по история Николай Куколев и със  средношколци от Езиковата гимназия в  Благоевград, автори на есета на тема : „Застрашена ли е солидарността в Европа?“

Преди броени дни,  Информационното бюро на ЕП в България, организира публична дискусия по темата за младежката безработица,  на която българският евродепутат Сергей Станишев обяви, че  работи  за създаване и на европейска  детска гаранция.

ЕК представи нови правила, касаещи по добрата потребителска защита в ЕС. Те са свързани с трансграничната преносимост на услугите за цифрово съдържание, авторските права и цифровите договори, чиято цел е да се опрости и разшири достъпа на потребителите до цифрово съдържание и да се насърчат онлайн продажбите в рамките на ЕС. Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център в България коментира същността и целта на новите правила. 

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!