Напредък в ЕС към по-ефективна защита на личните данни


Европа направи голяма стъпка към по-силни, общоевропейски закони за защита на личните данни, след бяха одобрени новите реформи, пише вестник "Гардиън". Споразумението, което беше подготвяно четири години, става факт след края на преговорите между Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет. Във финалния текст на документа са отпаднали противоречивите идеи - достъпът на децата под 16 години до социалните мрежи да бъде ограничен, допълва "Гардиън".

Германският канцлер Ангела Меркел отправи остро предупреждение към британския премиер Дейвид Камерън в навечерието на днешната среща на върха на ЕС, пише "Индипендънт". Изданието цитира думите на Меркел, че е необходим компромис по предложението на Камерън за ограничаване на помощите за мигранти от ЕС във Великобритания, или Лондон ще изпадне в изолация. Британските власти се надяват, че срещата в Брюксел ще положи основите на широка „политическа воля“ сред страните от ЕС за постигане на приемливо споразумение по исканията на Обединеното кралство. Но те признават, че в момента няма конкретни предложения на масата за преговори, допълва "Индипендънт".

Украйна и ЕС са постигнали предварително съгласие по споразумението за безвизово пътуване. Това пише "Уолстрийт джърнал", като цитира европейски официални представители. Двете страни са се разбрали за начина, по който процесът ще продължи. Според договорката, утре Европейският съюз ще публикува доклад, в който ще подкрепи исканията на Украйна за безвизово пътуване. Документът обаче, ще предупреждава, че изготвянето на споразумение за отмяна на визите ще започне, едва след като Киев изпълни всичките предварително поети ангажименти.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!