М.Габриел: Потенциалът на жените в бизнеса не се използва достатъчно

Автор:


По-голямото участие на жените в корпоративните бордове води до по-добри икономически резултати. Директивата, която третира въпроса, обаче, вече две години е блокирана в Европейския съвет, обяви евродепутатът Мария Габриел. Според нея  потенциалът на жените в бизнеса и икономиката е недостатъчно използван, при условие, че 60 на сто от завършващите висше образование в Евросъюза са жени, които след това са принудени да приемат работа под знанията им.

Програмите на ЕС за осигуряване на плодове и зеленчуци и на  мляко за учениците ще бъдат слети, като в същото време финансирането ще се увеличи, за да се осигури повече прясна храна за децата. Очаква се утре - 8 март Европейския парламент да разгледа предложението.
Белгийският евродепутат Марк Тарабела  обясни, че парите по програмата за мляко са увеличени с 20 млн. евро на година. Освен това е променен баланса в системата, така че да се осигурят повече средства за новите страни-членки като Хърватия, без да бъдат лишавани други страни.

Вот в подкрепа на излизане на Великобритания от Европейския съюз - Брекзит ще навреди на британската, европейската и на глобалната икономика. Мнението е на германския финансов министър Волфганг Шойбле. Според него въпреки че Великобритания ще може и след евентуалното напускане на съюза да продължи да търгува с общността, няма да има предимството на достъпа до единия пазар, без да приеме свободното движение на гражданите или пък без да внася пари в бюджета на Общността.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!