Съвместно заседание на европейски и американски експерти по сигурността

Автор:


Експерти от ЕС и САЩ заседават в Хага по въпроси на сигурността. От страна на Евросъюза участват представители на разузнаването, полицията, граничните и имиграционните служби. От американска страна има представители на ФБР, митниците, граничната охрана и агенцията за безопасност на превозите. Това е първа подобна евроамериканска среща по теми като миграцията, опазването на границите и борбата с тероризма.
 
Мерки за подобряване на трудовия пазар в ЕС ще обсъдят в края на април министрите на труда на 28-те страни-членки. Те ще дискутират и предложения от Еврокомисията подобрен регламент за командированите работници. Постигането на голяма справедливост при заплащането на трудовите мигранти също ще бъде във фокуса на вниманието на срещата.
 
Две нови проучвания показват, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще има негативни финансово-икономически ефекти. Европейските централи на много световни банки, които са в Лондон, биха изгубили "паспорта" си да предлагат услуги в съюза по неговото законодателство, показва изследването на правната компания "Клифърд чанс". То е направено за Асоциацията за финансови пазари в Европа. А според Конфедерацията на британските индустриалци, напускане на ЕС може да струва на Великобритания 100 милиарда британски лири и близо един милион работни места. Двете проучвания бяха огласени три месеца преди референдума на 23 юни, на който избирателите ще решат дали Обединеното кралство да остане в ЕС.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!