Бизнес форум за европейските структурни и инвестиционни фондове


Възможностите за финансиране на бизнеса чрез участие в европейски програми бяха представени на бизнес форум във Видин, организиран от Ирена Соколова - заместник-председател на парламентарната комисия по културата и медиите.

"Това ще ви даде възможност за участие в предстоящите европейски програми и отговор на въпросите как можете да постигнете определени резултати през оперативните програми. Ако вие предвиждате например саниране на някоя сграда или обличане на работниците ви с ново работно облекло, или подобряване на някаква инфраструктура около бизнес сградата, да намерите пари за дейността на читалището ви или да облечете танцовия състав- как това може да стане"- каза при откриването на проявата Ирена Соколова.

Елза Григорова - програмен директор и консултант представи отворените схеми по различните оперативни програми, по които могат да кандидатстват фирмите, организациите, администрациите, както и културните институти.

"Вие във Видин имате един голям капитал- освен оперативните програми, имате България- Сърбия, България-Румъния, имате Дунавската стратегия. В момента е отворена международната програма с директно кандидатстване в Солун "Балкани-Средиземно море", където могат да кандидатстват обединения на бизнеси, кметства, областни управители, срокът е 15 април. Според Споразумението за партньорство, което е новата ни евроконституция за еврофинансиране през този период, който ще изпълняваме до 2023 година заради забавянето, е над 9.9 млрд. евро, което никак не е малко"-
посочи Елза Григорова.

Темата на форума бе "Възможности за финансиране и кандидатстване по Европейските структурни и инвестиционни фондове за България за периода 2014-2020 г."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!