"Успешни заедно" в Областните информациионни центрове

Национална кампания „Успешни заедно“ се провежда от началото на пролетта до Деня на Европа в мрежата на областните информационни центрове в страната. Инициативата е насочена към бизнеса и има за цел да популяризира предприятията, които работят или искат да се включат към проекти с европейско финансиране, уточни експертът от Областния информационен център Камен Стратиев.

"Ще бъдат проведени информационни срещи, открити приемни и публични събития, насочени главно към бизнеса, с цел по-добро информиране относно актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове, което означава оперативните програми, вкл. и програмите за развитие на селските райони и  за морско дело и рибарство", обясни Стратиев.

Организират се срещи с представителите на бизнеса във всички 256 общини в партньорство с работодателски организации, бюрата по труда и кариерните центрове, за да бъде обхваната още по-широка целева група.

Кампанията ще премине в два основни етапа – провеждане на Ден на отворените врати и представяне на отделните участници по модела „Пловдивски панаир“, което ще бъде кулминацията навръх Деня на Европа. Голямото заключително събитие се провежда на 9 май поотделно във всеки един областен град, каза още Стратиев.

"На 9 май предприятия, които имат реализиран или реализаращ се проект, могат да си позволят да поставят шатра, на която да поставят или снимки на подобренията, които са постигнати благодарение на европейския проект или да изложат своя продукция с цел популяризиране на добрите резултати от получено европейско финансиране", добави експертът.

Предприятията се интересуват основно от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността“, но могат да се възползват от още много мерки по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси. 

По време на трудовите борси, представители на бизнеса ще могат на място да осъществяват контакт със заинтересовани граждани с подходяща квалификация, които могат да бъдат наети на работа или да бъдат вписани в базата данни за подходящи кандидати при наличието на свободна позиция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!