Общи мерки за сигурност след атентатите в Брюксел


Терористичните атаки в Брюксел поставиха на дневен ред въпроса за сигурността не само в европейската столица, но и в отделните страни-членки и накараха експерти и обикновени граждани да си зададат въпроса: "Достатъчно защитена ли е от подобен род действия Европа?". Чуха се предложения за обединяване на Европа с НАТО и Русия, за партньорство със страни от Близкия Изток и най-вече със Съединените щати. Евродепутатът Андрей Новаков изложи своите виждания за причините, довели до ескалация на напрежението в белгийската столица, и за общите мерки, които ЕС трябва да предприеме, за да гарантира по-голяма сигурност на своите граждани"

"Очевидно е, че това, което е било взимано като мерки не е достатъчно. Идеята за единни усилия, що се отнася до Агенциите по разузнаване, и тяхното окрупняване на европейско ниво, все повече набира скорост"


Политици в Европа искат европейски съюз по сигурността. Необходимо е създаването на обща европейска армия на базата на общ отбранителен капацитет. Това каза евродепутатът Андрей Ковачев.

"Предизвикателствата пред Европа трябва да бъдат стимул за по-силна интеграция в сфери като общата армия, общото разузнаване, командване и опазване на външните граници. Трябва да се разработят нови отбранителни системи и за инвестиране в научна дейност, за разработването на нови отбранителни системи",
коментира евродепутатът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!