България - сред страните с най-ниски ежедневни разходи в ЕС


Страните, в които ежедневните разходи са най-ниските в ЕС, са Чехия, Литва, Полша, Унгария, Румъния и България. Това показват изследванията на чешко статистическо издание, цитирано от украинския вестник "Сегодня".
Цените в Чехия са само 59.4% от средния показател за Европа. Най-скъпи за живот в ЕС са Дания и Швеция, където цените са над средните показатели за региона с почти 40%.

Най-младият евродепутат от ГЕРБ в Европейския парламент Андрей Новаков ще представи пред ученици от Дряново възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това ще стане на 30 март. По време на посещението си Андрей Новаков ще се срещне с кмета Мирослав Семов, с когото ще обсъдят съвместни инициативи.

В обзорен материал, анализиращ причините за атентатите в Брюксел, руският вестник "Независимая газета" посочва, че европейските лидери от днешното поколение  са се солидаризирали изцяло с курса на Вашингтон, предвиждащ използването на радикални ислямисти за сваляне на неудобни режими в арабския Ориент.

Най-ярък пример са действията на Запада в Сирия, затънала за пет години в страховитата каша на един кървав конфликт, пише още изданието. 

Съдбоносна грешка на Евросъюза - с действията си в Сирия и в Либия той фактически предизвика огромната вълна от бежанци, с която не може да се справи и досега. Втора съдбоносна грешка на ЕС са неговите усилия в съюз с Вашингтон да откъсне Украйна от Русия.  В крайна сметка жителите на държавите от ЕС плащат за грешките на своите лидери, за късогледството на политическата им линия, заключава изданието.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!