Еврорадиоигри: Каква е безплатната услуга за фирмите, която предоставя мрежата на Европейската комисия Enterprise Europe Network

„Оценката на иновационен капацитет” е сравнително нова услуга, която сертифицирани експерти от Enterprise Europe Network (EEN) предоставят безплатно на ограничен брой иновативни български фирми. Услугата представлява интегрирана подкрепа, включваща оценка на управлението на иновации, сравнение с конкурентите, препоръки за по-добро управление и съдействие за прилагането им. Фирмата получава сертификат за успешно преминаване през асистирана оценка, която е в съответствие с европейските стандарти за управление на иновациите.
Фирмите са изправени пред много предизвикателства и за да се справят с тях, трябва да изградят иновационен капацитет за създаване на нови продукти, услуги и бизнесмодели. Иновационният мениджмънт има доказан ефект върху минимализирането на риска, асоцииран с разработването на иновации. Повишаване на информираността на бизнеса по тази тема и засилване на иновационния му капацитет оказва ефект върху повишаване на процента успешно комерсиализирани иновации и съответно увеличаване на инвестициите в иновативни проекти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!