Евродепутати смятат, че скандалът с "досиетата от Панама" дава възможност за нови регламенти


Някои депутати от Европейския парламент смятат, че скандалът с "досиетата Панама" дава нова възможност за нови регламенти.

Трябва да поискаме среща на високо равнище с организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и с ООН, казва испанецът Рамон Атондо от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в интервю за телевизията на ЕП. Той смята, че на тези срещи, до края на годината, трябва да се изясни какво е данъчно убежище, да се изготви списък на всички данъчни убежища по света и да се предложат санкции срещу тези страни.

Европейският парламент се бори с избягването на данъци на няколко фронта. Временната специална комисия от края на 2015 година, след скандала "Люксилийкс", е с удължен мандат. Законодателството на Европейския съюз против прането на пари беше променено в посока по-прозрачни методи на избягване на данъци. Европарламентът призовава за добри данъчни правила за управление на глобално равнище и задейства данъчни доклади държава по държава.

Австриецът Отмар Карас от Европейската народна партия заявява пред телевизията на Европейския парламент

Правим много, но не достатъчно. Всичко, което разкрива къде са злоупотребите, помага на парламента да прокара това, което отдавна искаме.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!