Кампанията на Европейската комисия „Do the right mix“ в Пловдив

От началото на седмицата в Пловдив се представя изложбата на открито „За по- чист въздух“. 20-те пана могат да се видят на малката главна до сградата на БНБ. 

Експозицията е част от информационната кампания на Европейската комисия „Do the right mix“ или „Придвижвай се разумно“. Основната й цел е да посочи предимствата за самите нас, за града ни и за околната среда, ако се придвижваме пеш, с велосипед или с обществения транспорт. Слизането от личния автомобил подобрява здравния ни статус, намалява разходите, ограничава задръстванията и не замърсява въздуха, който дишаме.

Изложбата представя любопитни факти, представени с красиви снимки и инфографики, за вредите от замърсената и шумна среда, в която живеем, любопитна статистика и решения как да подобрим живота си, разказва координаторът на проекта за България Ася Моллова“.

Освен изложбата, която ще продължи до средата на май, идната седмица в Пловдив предстои и кампания за популяризиране на товарния велосипед.

В европейската инициатива за градска мобилност са включени шест страни – членки, за които е преценено, че имат неразгърнат потенциал в тази област. България попада в тази група заедно с Великобритания, Италия, Румъния, Латвия и Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!