Как жителите на Враца възприемат решението на ЕП за въвеждане на архив с лични данни за пътниците в самолетите


Европейският парламент одобри  въвеждането на архив с лични данни за пътниците в самолетите. Как се възприема тази мярка, която ще помогне при разследването на тероризъм и тежки престъпления

След дълги спорове, депутатите от Европейският парламент одобриха авиокомпаниите да подържат архив с личните данни за пътниците. Архивът ще се пази 5 години и ще съдържа имената на пътуващите, адреси, номера на кредитни карти, дати на полетите, информация за багажите. Така се смята, че ще се улесни разследването на тероризма и тежките престъпления. Тласък на решението дадоха последните атентати в Брюксел.

Гражданите на Враца имат различно мнение за това, дали предприетата мярка ще помогне на властите в страните членки на ЕС . Част от тях смятат, че това е адекватна мярка и няма да навреди на никого, като  ще се гарантира допълнително личната сигурност. Други не са съгласни личните им данни да са на разположение за 5 годишен период. Изказват се опасения, че процедурите по пътуването ще станат още по тромави. Част от хората смятат, че терористите не пътуват със самолети. Изказва се обаче мнение, че трябва да се свиква с навлизането в личното пространство, след като живота се променя. Набляга се на употребата а не злоупотребата с личните данни.

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!