В ЕП предстои разискване за това как се спазва споразумението с Турция


В четвъртък, в Европейския парламент, предстои разискване за това как се спазва споразумението с Турция. В доклад се предлага да има общ за ЕС и Турция списък на безопасни по произход държави, в които бежанците могат да бъдат връщани. 

Белгийският министър на вътрешните работи Ян Ямбон и на правосъдието Коен Геенс ще участват в дебатите за тероризма в комисията по граждански свободи към Европарламента днес.  Това предвижда предварително обявената програма на парламента за тази седмица, съобщава телевизията на Европейския парламент.

Предстоят дебати за последиците от терористичните атаки в Брюксел, за радикализацията, достъпа до интернет, ще има и мини сесия в пленарната зала. Минисесията ще е в Страсбург, от сряда, 27 април. В центъра на вниманието ще бъде четвъртият пакет за железопътния транспорт на територията на Европейския съюз и прилагане на споразумението между Общността и Турция. Във вторник ще има дискусии за това как да се предотврати радикализацията на обществото, особено след атаките на терористите в Брюксел през март. Като гости са поканени представители на различни религиозни групи, на мозъчния тръст "Европейска мюсюлманска мрежа", майка на боец в Сирия. 

Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!