„Час по Европа“ в средните училища в Благоевград


Историческият контекст и политическите фигури, насърчили създаването на Европейския съюз, неговите институции и правомощията им са част от акцентите в „Час по Европа“ – европейски информационен час, провеждан в средните училища в Благоевград.  Инициативата е на Европейския информационен център на евродепутат Мария Габриел в Благоевград и Клуб „Европа“ към Европейската комисия.

 В „Час по Европа“ специално внимание се отделя на ЕС като интеграционна общност и на приоритетите преди всичко на Европейския парламент и Европейската комисия. Интересът на учениците се провокира от въпросите за образователните политики, борбата с тероризма, единния цифров пазар, миграционната политика, предприемачеството. Чрез конкретни примери се  илюстрира положителното влияние, което Европейският съюз има върху живота на европейските граждани чрез своите програми.

Информационният час се води от Алекс Христов от клуб „Европа“ към Европейската комисия и местният сътрудник в Европейския информационен център на евродепутата Мария Габриел в Благоевград Блага Евтимова.

„Час по Европа“ дава възможност и за обратна връзка. Един добър начин да се стимулира генерирането на идеи за бъдещи проекти, идеи, в които директно участват младите хора. 

Повече за инициативата говори Блага Евтимова.

И още в предаването - новини от Европейските институции.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!