София гласува за Наградата на младата публика на Европейската филмова академия


Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест отправят покана към младите зрители, които за пета година имат уникалния шанс да изберат носителя на Наградата на младата публика на Европейската филмова академия. Те са само за европейско кино и европейски продуценти и актьори.

На 8 май - Филмовия ден на младите зрители - от 10.00 ч. Домът на киното в София ще бъде едно от местата в Европа, на което ще се прожектират трите номинирани филма - "Изгубени момичета", "Госпожица невъзможна" и "Рауф" пред младата публика. Входът е свободен!

Младежи на възраст 12-14 години ще гласуват в 26 държави в Европа:

Съобразено с настоящата ситуация в Европа и с цел подпомагане на интеграционните процеси, тазгодишното 5-то издание на Наградата на младите зрители на Европейската филмова академия ще включи в журито си и деца-бежанци. Именно в германската столица немски ученици и класове, съставени от деца на бежанци, заедно ще гледат номинираните филми, които след това ще дискутират и оценяват като участници в журито. Това специално събитие е съорганизирано с Берлинската Академия на Изкуствата.

По темата говори Светлана Дамянова от Международния филмов фестивал София Филм Фест.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!