Би Би Си коментира изявлението на турски министър, че губи надежда за безвизов режим за турските граждани в Европа


Темата за бежанците и предстоящото безвизово пътуване на турски граждани в страни от Европейския съюз, е една от централните в повечето европейски издания тази сутрин.  Те акцентират на коментарите в Европейския парламент, където мнозинството подкрепи принципно предложението на Европейската комисия за отпадане на визите за турските граждани, но едва когато всички необходими условия бъдат изпълнени.

А, холандското председателство на Съюза настоя, че предложението за въвеждането на безвизов режим с Турция "не е подарък за президента Ердоган", а стъпка в обща полза.

Би Би Си коментира, че турският министър за европейските въпроси е заявил, че губи надежда за въвеждането на безвизов режим за турските граждани в Европа. Причината според Волкан Бозкир е, че не е възможна промяна на антитерористичното законодателство на Турция, което е едно от условията на ЕС за премахването на визите.

Кампанията за оставането на Великобритания в Европа отчасти е финансирана със стотици хиляди лири от чуждестранни компании и някои от най-големите банки в Америка, съобщава британският вестник "Телеграф". Изданието се позовава на данни на Избирателната комисия, от които става ясно кои са дарителите на кампанията:„ Великобритания е по-силна в Европа“.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!