Eксперти обсъждаха в София новото лице на тероризма по инициатива на Илияна Йотова


Европа е изправена пред много нови предизвикателства по отношение на борбата с тероризма. За това явление, за съжаление не може да се говори като за нещо ново, тъй като то заема място в живота на европейците, каза в интервю за "Събота 150" евродепутатът Илияна Йотова. По нейна инициатива експерти обсъждаха на форум в София - новото лице на тероризма.

На дискусията надделя мнението, че има нужда от промяна в работата на специалните служби на европейско ниво и подобряване на координацията между тях. Изразено бе и мнението, че вече е време отново на дневен ред да се постави идеята за създаване на единна европейска служба за сигурност и разследване, позната още като европейското ФБР, каза Илияна Йотова.

Според нея даването от Европейския парламент на повече правомощия на Европол със сигурност ще подпомогне работата по отношение на сигурността, но е необходимо да се помисли за промяна в работата на службите, тъй като светът вече е динамичен и новите предизвикателства изискват и нови методи на работа на службите, смята евродепутатът Илияна Йотова.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!